Понеділок, 1 лютого, 2021 | Eindhoven

DAF LF ELECTRIC ДЛЯ МІСЬКИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ З "НУЛЬОВИМ РІВНЕМ ВИКИДІВ"


Завантажити

DAF Trucks презентує LF Electric, повністю електричний 19-тонний вантажний автомобіль для міських перевезень. Ця сучасна вантажівка має запас ходу до 280 км.


DAF є одним з лідерів у галузі вироблення електроприводних силових установок для комерційних автомобілів. DAF став першим європейським виробником вантажних автомобілів, який запустив у продаж повністю електроприводний тягач: CF Electric (з повною масою автопоїзда до 37 тонн), призначений головним чином, для обслуговування супермаркетів і внутрішніх міських перевезень. А недавно компанія DAF розширила серію електроприводних вантажівок та презентувала жорстке шасі 6x2 CF Electric з керованою задньою віссю (з повною масою автомобіля до 29 тонн). Ця вантажівка стане ідеальною базою, наприклад, для обладнання сміттєвозів з "нульовими викидами".

Вантажівки CF Electric вже наїздили кілька сотень тисяч кілометрів у наших великих клієнтів, що дозволило DAF накопичити значний досвід експлуатації технології електричного приводу. Новий LF Electric - це новітній продукт DAF, оснащений повністю електричною силовою лінією. 

Регулярні маршрути

Електродвигун LF Electric забезпечує номінальну потужність 250 кВт. (пікова потужність 370 кВт.) і номінальний крутний момент понад 1200 нм (піковий момент 3700 нм). В якості джерела живлення використовується блок літій-залізо-фосфатних акумуляторів (LFP) загальним об'ємом 282 кВт./год. (ефективна ємність 254 кВт./год.). Завдяки цьому серія LF Electric має запас ходу не менше 280 кілометрів з "нульовими викидами", і цього більш ніж достатньо для потреб міських перевезень.

Акумулятори останнього покоління

Компанія DAF оснащує всі свої повністю електропривідні автомобілі, так званими акумуляторами LFP (літій-залізо-фосфат). Це більш екологічні акумулятори останнього покоління, що не містять кобальт або магнію. Крім того, вони мають більш ефективне розташування компонентів, що призводить до більш високої щільності енергії на літр, а хімічний склад акумулятора гарантує максимальну теплову безпеку. Акумулятори LFP поставляються з 6-річною гарантією, що підтверджує впевненість DAF в їх ефективності, надійності та довговічності.

Повільна і швидка зарядка

Особливістю нового DAF LF Electric є "Комбінована система зарядки". Що дозволяє заряджати вантажівку від звичайної електричної мережі. Таке рішення ідеально підходить для умов, коли вантажівка у кінці дня повертається на базу. У режимі повільної зарядки (400 В змін. струму, 22 кВт, 3 фази) акумуляторної батареї можна зарядити з 20% до 80% за 6,5 годин. Повна зарядка (з 0% до 100%) займає до 12 годин. При наявності спеціального обладнання швидка зарядка (650 В пост. Струму, 150 кВт) акумуляторів з 20% до 80% займає всього 60 хвилин, або 2 години для повної зарядки.

Доступний електричний ВВП

В якості опції новий DAF LF Electric поставляється з електричним ВВП 400В для приводу додаткового обладнання, такого як електрична холодильна установка або електрогідравлічний кран. Це дозволяє виключити окремий генератор і досягти "нульового рівня викидів".

Дві колісні бази

LF Electric спочатку поставляється як 19т. жорстке шасі з колісною базою 5,3 м. або 5,85 м. Вантажівка має допустиму масу кузова і вантажу 11 700 кг., якої достатньо для більшості видів міських вантажоперевезень.

Всі переваги сімейства LF

Само собою зрозуміло, що LF Electric має всі переваги видатних технологічних розробок своїх побратимів з двигуном внутрішнього згоряння. Як і всі вантажівки LF - забезпечує зручний вхід у кабіну, чудовий круговий оглядовість, високий комфорт водія і мінімальний радіус повороту, а це означає - чудову маневреність. Це ідеальна вантажівка для кожного водія в сфері міських вантажоперевезень.

DAF LF Electric, розроблений у співпраці з Dana Inc., буде у виробництві з травня, на заводі Leyland Trucks (Великобританія).

DAF LF Electric | жорстке шасі - Технічні характеристики

Шасі                                                            19 тонн, 4x2
Колісна база                                               5300 мм
                                                                    5850 мм
Маса шасі                                                   7300 кг
Корисне навантаження                            11700 кг
Електродвигун                                          Dana, на постійних магнітах
Потужність                                               250 кВт (номінальна)/370 кВт (пікова)
Крутний момент понад                           1200 нм (номінальний) / 3700 Нм (піковий)
Ємність акумуляторів 2                          82 кВт/год (ефективна ємність 254 кВт год)
Запас ходу повністю зарядженого автомобіля                                до 280 км / 175 миль

Швидка зарядка акумуляторів при 150 кВт
20% > 80% 1 год. 
0% > 100% 2 год  

Нічна повільна зарядка при 22 кВт
20% > 80% 6,5 год 
0% > 100% 12 год 

Attachment MS-0002-21 DAF_Trucks_introduces_LF_Electric_ghost_view.jpg 

Знайди найближчого дилера DAF