Середа, 19 грудня, 2018 |

JUMBO ПРИЙМАЄ ПОСТАВКУ ПЕРШОГО DAF CF ELECTRIC


Завантажити

DAF Trucks поставила свою першу повністю електричну вантажівку голландській мережі супермаркетів Jumbo. Модель CF Electric була розроблена в рамках спільного проекту DAF і VDL і буде використовуватися компанією Jumbo для забезпечення поставок до супермаркетів на півдні Нідерландів. Президент DAF Trucks Гаррі Волтерс і Президент та генеральний директор VDL Groep Віллем ван дер Легте вручили ключі від першого DAF CF Electric генеральному директору Jumbo Фрітс ван Ерду.

Введення в експлуатацію першого DAF CF Electric - важливий крок для DAF Trucks, VDL і Jumbo. Поставка повністю електричного комерційного автомобіля DAF знаменує початок серії довгострокових дорожніх випробувань вантажівок з електроприводом і гібридним приводом.

Електропривідні вантажівки для міських вулиць

"Транспортний сектор очікує серйозна трансформація, - розповідає Гаррі Уолтерс. - Електричні вантажівки вже готові до того, щоб стати основним засобом міських вантажоперевезень. Не сьогодні, і не в наступному році, але безумовно в недалекому майбутньому. Я особливо пишаюся тим, що сьогодні ми починаємо масштабний проект тестування електричних вантажівок в реальних дорожніх умовах в рамках співпраці DAF з VDL і Jumbo.Цей проект дозволить нам накопичити корисні дані і досвід, цінні з точки зору розвитку технологій і експлуатації. Згодом ми зможемо використовувати отримані результати, щоб створити ідеальну модель для серійного виробництва, що повністю відповідає вимогам майбутнього ".

Наступний крок до сталого розвитку

"Придбання новогої електричної вантажівки - це наступний крок до досягнення нашої мети впровадження стратегії сталого розвитку для автопарку, - коментує Фрітс ван Ерд. - Наш бізнес вимагає, щоб ми перебували в центрі житлових районів, і наша кінцева мета - використання електричних автомобілів для постачання 45 % наших магазинів. до 2020 року ми сподіваємося скоротити викиди вуглекислого газу, вироблені автопарком Jumbo, на 50% в порівнянні з 2008 р. "

Безшумний і екологічний

Віллем ван дер Легте коментує: "По-справжньому приємно бачити три компанії з регіону Брабант, які об'єдналися з такою благою метою. Сучасна ситуація на ринку ставить компанії Jumbo, DAF та VDL на передову у розробці екологічно безпечного транспорту, що не виробляє шумового забруднення. У своїй роботі ми відштовхуємося від того, що цей підхід незабаром стане нормою в міському середовищі. DAF CF Electric з технологією E-Power від VDL пропонує вантажоперевізникам ідеальне рішення, яке відповідає їх вимогам і задачам, і являє собою значний крок вперед з точки зору екологічної безпеки вантажного транспорту та регіональних вантажоперевезень ".

VDL і TNO оцінюють потенціал "зелених" заправок

DAF CF Electric здатний здійснювати поставки в радіусі близько 50 км з нульовим локальним рівнем викидів і мінімальним шумовим забрудненням. Станція для зарядки вантажівки розміщена в центрі дистрибуції Jumbo в Вегелі. V-Storage, спільне підприємство VDL Groep і Scholt Energy Control, співпрацює з нідерландським дослідним інститутом, TNO, для вивчення можливості встановлення сонячних панелей для енергозабезпечення зарядної станції.

DAF CF Electric

DAF CF Electric - це тягач 4x2, розроблений для транспортування вантажів масою до 37 тонн по міських дорогах, з яким стандартно використовуються одновісні або двовісні причепи. Автомобіль створений на базі DAF CF, моделі, що володіє титулом "Міжнародний автомобіль року 2018", і має електричний привід на основі технології E-Power від VDL. Центром інтелектуального силового агрегату є електродвигун потужністю 210 кВт з літій-іонним акумулятором із загальною ємністю 170 кВт год. CF Electric має запас ходу близько 100 км, що робить його придатним для перевезення габаритних вантажів в міських умовах. Акумулятор оснащений 30-хвилинною функцією швидкої зарядки, а повна зарядка займає всього 1,5 години.



DAF CF Electric — Технічні характеристики

Маса тягача                                                       9700 кг
Електродвигун                                                   210 кВт
Крутний момент                                                2000 Нм
Емність АКБ                                                       170 кВт
Запас ходу на повному заряді                           100 км
Швидке заряджання АКБ                                   30 хвилин
Повне заряджання                                             1,5 години

Знайди найближчого дилера DAF