Середа, 3 жовтня, 2018 | Hanover

Інноваційні вантажівки з електроприводом вказують шлях у майбутнє


Завантажити

DAF Trucks at IAA 2018 in Hanover:

  • Ультрасучасні інноваційні вантажні автомобілі з електричним і гібридним приводами
    • Інноваційний вантажний автомобіль з електричним приводом і акумулятором DAF LF
      • Електродвигун 250 кВт / 340 к.с.
      • Модульні блоки літій-іонних акумуляторів ємністю до 222 кВт ∙ год
      • Запас ходу до 220 км
      • технологія Cummins
    • Інноваційний вантажний автомобіль з електричним приводом і акумулятором DAF CF
      • Електродвигун  240 кВт / 32 5 к.с.
      • Блок літій-іонних акумуляторів 170 кВт ∙ год
      • Запас ходу 100 км
      • Технологія VDL e-Power
    • Інноваційний гібридний вантажний автомобіль з електричним приводом DAF CF
      • Дизельний двигун PACCAR MX-11
      • Електродвигун ZF 130 кВт / 177 к.с.
      • Блок літій-іонних акумуляторів 85 кВт ∙ год
      • Запас ходу на електричному приводі від 30 до 50 км
    • Експлуатаційні випробування автомобілів клієнтами будуть проводитися в 2018 і 2019 роках
  • 90 років чудової якості автомобілів DAF
    • Рекордне значення частки ринку в Європі - 16,5%
    • Лідер на ринку тягачів
    • Лідер на ринку Нідерландів, Угорщини, Великобританії, Польщі, Бельгії, Румунії, Чехії та Болгарії
    • Найбільший імпортний бренд в Німеччині
Експозиція DAF розташована в залі 17 виставкового комплексу. На загальній площі 2500 м 2 представлена повна лінійка магістральних і професійних вантажівок, які задають нові стандарти якості, які демонструють низькі експлуатаційні витрати і високу продуктивність. Серед вантажівок DAF на виставці продемонстровані моделі LF для регіональних перевезень, універсальні CF, розроблені для найширшого спектра областей застосувань і флагманські моделі XF для важких умов експлуатації та перевезень на далекі відстані. Моделі CF і XF за підсумками голосування стали володарями нагороди International Truck of the Year 2018 (Міжнародний Вантажівка року 2018) завдяки комплексному пакету технічних інновацій, що дозволили знизити витрату палива на 7% і задати нові стандарти в індустрії. Модель DAF LF отримала в Великобританії нагороду Fleet Truck of the Year 2018 (Найкращий автомобіль вантажного автопарку 2018 року).

Служби PACCAR Financial, PacLease, PACCAR Parts, DAF MultiSupport з контрактами на ремонт і технічне обслуговування та система управління парком DAF Connect зайняли важливе місце в експозиції DAF на виставці IAA, що в черговий раз підкреслює те значення, яке компанія DAF та 1100 дилерів з продажу і обслуговування приділяють забезпеченню підтримки своєї висококласної продукції.

На шляху до створення автомобілів з нульовими показниками викидів

Компанія DAF представила на виставці IAA повну лінійку інноваційних вантажних автомобілів, що підкреслює прагнення компанії DAF до подальшого зміцнення свого лідируючого положення в галузі технологій економії палива і низького рівня викидів. До цієї лінійки входять моделі LF Electric і CF Electric для внутрішньоміських перевезень в середніх і важких умовах експлуатації, а також модель CF Hybrid для перевезень на середні дистанції з нульовим рівнем викидів в межах міста і найкращими показниками ефективності в цілому. Ці інноваційні рішення були розроблені для задоволення потреб у поліпшенні якості повітря в містах і скорочення обсягів викидів CO 2.

Інноваційний вантажний автомобіль з електричним приводом DAF LF Electric

DAF LF Electric є повністю електричний вантажний автомобіль масою 19 тон, призначений для виконання внутрішньоміських перевезень з нульовим рівнем викидів. Даний автомобіль оснащений технологією Cummins з електродвигуном 195 кВт / 266 к.с. (Пікова потужність: 250 кВт / 340 к.с.). Живлення забезпечується блоком акумуляторів ємністю до 222 кВт ∙ год, завдяки чому повністю навантажений автомобіль має запас ходу до 220 км. Оскільки блок акумуляторів має модульну конструкцію, ємність можна змінити відповідно до потреб клієнтів.

Запас ходу моделі DAF LF Electric в 220 км - ідеальний показник для внутрішньоміських перевезень.

Інноваційний вантажний автомобіль з електричним приводом DAF CF Electric

Модель DAF CF Electric - ідеальне рішення з нульовим рівнем викидів для внутрішньоміських перевезень, що вимагають від вантажівки підвищеної вантажопідйомності і здатності перевозити більш об'ємні вантажі, включаючи стандартне використання одноосьових або двохосних напівпричепів, наприклад, при діставці продукції в супермаркети.

Модель CF Electric є тягачем з колісною формулою 4x2 і повною масою автопоїзда до 37 тонн. Автомобіль створений на базі універсальної серії DAF CF - Міжнародної Вантажівки року 2018 (премія International Truck of the Year 2018). У його конструкції використовується передова технологія VDL E-Power, що забезпечує роботу виключно від електроприводу. Центром інтелектуального силового агрегату виступає електродвигун 210 кВт / 286 к.с. (Пікова потужність: 240 кВт / 326 к.с.), що живиться від блоку літій-іонних акумуляторів ємністю 170 кВт ∙ год.

CF Electric має запас ходу близько 100 км, що відмінно підходить для внутрішньоміських перевезень об'ємних вантажів. Швидка зарядка акумуляторів проводиться за 30 хвилин, а для повної зарядки потрібно всього 1,5 години. Зарядити блок акумуляторів можна під час навантаження і розвантаження.

Інноваційний гібридний вантажний автомобіль DAF CF Hybrid

Модель DAF CF Hybrid була розроблена з метою використання в межах міста винятково електричного приводу для забезпечення нульового рівня викидів, а також значного підвищення запасу ходу поза міськими зонами за рахунок новітньої ультрачистої дизельної технології. Поєднання дизельного двигуна і електродвигуна гарантує максимальну ефективність логістики.

Передова модель DAF CF Hybrid оснащена високоефективним двигуном PACCAR MX-11 обсягом 10,8 літрів (330 кВт / 450 к.с.) і електродвигуном ZF (75 кВт / 100 к.с. / пікова потужність: 130 кВт / 175 к.с.) в поєднанні зі спеціальною коробкою передач ZF Traxon для гібридних трансмісій.

Живленя на електродвигун подається з блоку акумуляторів ємністю 85 кВт ∙ год., що дозволяє домогтися запасу ходу в 30-50 км на повністю електричному приводі з нульовим рівнем викидів (в залежності від повної маси автопоїзда). Акумулятори можуть заряджатися від дизельного двигуна під час руху автомобіля по автомагістралі або за допомогою зарядного пристрою постійного струму на станції для зарядки. На автомобілі передбачена можливість швидкої зарядки акумуляторів - повна зарядка займе 30 хвилин, а для зарядки на 80% буде потрібно всього 20 хвилин.

Поза міською межею модель CF Hybrid приводиться в рух екологічно чистим і ефективним дизельним двигуном PACCAR MX-11, де гібридна технологія забезпечує додаткову економію палива завдяки інтелектуальному контролю витрати енергії. Енергія, придатна для регенерації при гальмуванні, використовується електродвигуном для допомоги дизельному двигуну в тих ситуаціях, коли це найбільш ефективно, що дозволяє додатково зменшити витрату палива.

Блок акумуляторів гібридної системи подає живлення на електричний силовий агрегат, електричний повітряний компресор і додаткову інтелектуальну коробку відбору потужності з електричним дротом (КОМ). КОМ може використовуватись для забезпечення роботи холодильного обладнання на напівпричепах для перевезення вантажів під температурним контролем, що додатково знижує рівень шуму при роботі.

Стратегія, орієнтована на клієнтів

"Першочергове завдання будь-якого розвитку - це створення рішення, що представляє цінність з точки зору наших клієнтів", - заявляє Рон Борсбум, член ради директорів і керівник відділу розвитку продукції. "Наш підхід завжди припускав і завжди буде припускати ретельне тестування наших нових розробок перед запуском. Та ж стратегія, орієнтована на клієнтів, застосовується і в роботі над вантажними автомобілями з електричними і гібридними приводами. В майбутньому можуть знадобитися автомобілі з нульовими показниками рівня викидів і з низьким рівнем шуму в зв'язку з активним обговоренням можливості створення в містах зон нульових викидів, для роботи в яких нашим клієнтам будуть необхідні найрізноманітніші транспортні рішення ".

Перші електричні вантажні автомобілі CF Electric буде передано для проведення експлуатаційних випробувань найбільшим клієнтам в цьому році, а проходження аналогічних випробувань для моделей LF Electric і CF Hybrid планується в 2019 році. Компанія DAF буде готова запустити ці інноваційні автомобілі в виробництво, як тільки ринок буде до них готовий.

90 років переваги DAF

На честь святкування 90-річного ювілею заснування компанії DAF, на стенді на виставці IAA представлені історична модель DAF 1600 кінця 60-х років і ексклюзивна ювілейна версія моделі XF. Цей ексклюзивний DAF XF знаменує собою річницю заснування компанії DAF в 1928 році. Даний автомобіль оснащений комплектом преміальних опцій, має унікальні декоративні смужки і елементи зовнішнього дизайну, а також обладнаний найпотужнішим двигуном PACCAR MX-13 потужністю 530 к.с. / 390 кВт. Відомий історичний логотип DAF розміщений на передній частині вантажівки, з боків, на задній частині кабіни, а також в розкішному повністю шкіряному салоні.

За останні 90 років компанія DAF розробила вантажівки, що займають лідируючі позиції на ринках в Європі.

Частка DAF на європейському ринку великовантажних автомобілів зросла з 15,3% у 2017 році до 16,5% в першій половині цього року. Компанія DAF Trucks є лідером на ринку великовантажних автомобілів Нідерландів, Угорщини, Великобританії, Польщі, Бельгії, Румунії, Чехії та Болгарії, а також займає лідируючу позицію в сегменті тягачів у всій Європі. Крім того, DAF - найбільша імпортна торгова марка в Німеччині.

"Завдяки чудовим вантажівкам, що задає стандарти ефективності та якості, і найкращим в галузі сервісним службам, компанія DAF має всі можливості для подальшого розширення своєї присутності в Європі і за її межами", - заявляє Гаррі Уолтерс, президент DAF Trucks.

На стенді DAF в залі 17 відведені спеціальні зони для кращих в своєму класі вантажних автомобілів для перевезень на далекі відстані і професійного використання, чітко свідчать, що компанія DAF здатна надати ідеальний автомобіль для будь-якої транспортної задачі.

На стенді DAF в залі 17 (стенд B20) представлені наступні автомобілі:

Займаємо провідні позиції сьогодні

Магістральні вантажівки

Тягач XF 530 з колісною формулою 4x2 і кабіною Super Space Cab

Тягач XF 530 з колісною формулою 6x2 і кабіною Super Space Cab

Жорстке шасі XF 480 з колісною формулою 6x2 і встановлюється на заводі рамою BDF

Створені для роботи

Жорстке  шасі LF 290 Construction з колісною формулою 4x2 і кабіною Day Cab

Жорстке шасі CF 450 з колісною формулою 8x2 і підйомним вантажним гаком VDL

Жорстке шасі CF 450 з колісною формулою 8x4 і бетономішалкою Liebherr

Пишаємося нашою історією

Жорстке шасі 1 600 1967 року випуску з колісною формулою 4x2

Ювілейна версія тягача XF в честь 90-річчя з колісною формулою 4x2 і кабіною Super Space Cab - обмежена серія

Охоче дивимося в майбутнє

Інноваційний вантажний автомобіль з електричним приводом LF Electric

Інноваційний вантажний автомобіль з електричним приводом CF Electric

Інноваційний гібридний вантажний автомобіль CF Hybrid

Ганновер, 19 вересня 2018 р

Знайди найближчого дилера DAF