Завантажити:

Середа, 27 березня, 2024 | Eindhoven

DAF XD БУЛО НАГОРОДЖЕНО «INTERNATIONAL TRUCK OF THE YEAR 2023»


Серія DAF XD нового покоління для спеціального транспорту та для  регіональних перевезень була обрана найкращими вантажними автомобілями 2023 року. Сьогодні на церемонії нагородження на IAA Transportation у Ганновері президент DAF Trucks Харалд Сейдель прийняв найпрестижнішу нагороду у транспортній галузі. Вранці на IAA також було офіційно представлено серію XD з повною серією електроприводних моделей із запасом ходу понад 500 кілометрів.

DAF New XF For Primafrio

Журі з 24 редакторів та провідних журналістів професійних видань із різних країн Європи присудили DAF XD нового покоління нагороду «International Truck of the Year 2023». Минулого року моделі DAF XF, XG та XG⁺ нового покоління для міжнародних та великотоннажних перевезень також отримали звання "International Truck of the Year 2022".

Внесок у ефективність автомобільного транспорту

За правилами International Truck of the Year (IToY) нагорода щороку присуджується автомобілю, випущеному в минулому році, що зробив найбільш істотний внесок у підвищення ефективності автомобільного транспорту. Рішення приймається на підставі оцінки за декількома критеріями, включаючи технологічні нововведення, комфорт, безпеку, керованість, заощадливість у витратах пального, вплив на навколишнє середовище та загальну вартість володіння (TCO).

Стандарти нового покоління

Підбиваючи підсумки голосування журі, голова International Truck of the Year Джаненріко Гріффіні заявив про те, що «з появою нової серії XD компанія DAF встановила новий стандарт у класі вантажівок для регіональних перевезень. На автомобілях цієї серії значно покращений прямий і непрямий огляд і, отже, підвищена безпека, що є ключовим критерієм для вантажівок у регіональних перевезеннях. Крім того, ефективність та комфорт водія також вийшли на новий рівень у своєму сегменті».

Круговий огляд

Гріффіні підкреслив, що журі IToY високо оцінило посадку водія та круговий огляд, що забезпечується великим вигнутим вітровим та боковим склом з низькою лінією капота та опціональним склом огляду зони бордюру. «Ці функції, а також камера кутового огляду та опціональна цифрова система огляду, яка замінює традиційні дзеркала, суттєво підвищують безпеку вразливих учасників дорожнього руху».

Електричні та дизельні двигуни

Крім того, 24 члени журі також оцінили високу ефективність нових високотехнологічних силових ліній XD з потужними двигунами PACCAR MX-11 з автоматичною коробкою передач ZF TraXon та вдосконаленою функцією прогнозування. Особливе враження на журі справив анонс випуску нових електричних силових ліній.

«Безцінна нагорода»

Президент DAF Trucks Харальд Сейдель сказав, що: «Звання найкращої у світі вантажівки 2023 року – це безцінна нагорода та визнання заслуг наших співробітників та дилерів DAF. Вона підтверджує преміальний клас нових DAF XD для спеціального транспорту та регіональних вантажоперевезень, їх неперевершену безпеку, ефективність та комфорт».

DAF XD awarded 'International Truck of the Year 2023'.jpg

Знайди найближчого дилера DAF