Понеділок, 22 листопада, 2021 | Eindhoven

DAF XF, XG ТА XG⁺ УДОСТОЄНІ ЗВАННЯ НАЙКРАЩОГО АВТОМОБІЛЯ РОКУ «INTERNATIONAL TRUCK OF THE YEAR»


Завантажити

Нове покоління вантажних автомобілів DAF для далеких перевезень здобуло перемогу в номінації найкращий автомобіль року «International Truck of the Year 2022». "XF, XG і XG⁺ встановлюють новий галузевий стандарт ефективності, безпеки та комфорту водія", - коментар від журі після великої серії випробувань. Церемонія вручення престижної нагороди відбулася у Ліоні (Франція) на виставці вантажних автомобілів та транспорту Solutrans. DAF також був відзначений у номінації «2022 Truck Innovation Award» за інноваційну модель XF з водневим двигуном внутрішнього згоряння.

За правилами премії "International Truck of the Year" нагорода щорічно присуджується транспортному засобу, випущеному за минулий рік, який зробив найбільший внесок у підвищенні ефективності автомобільного транспорту. Рішення приймається на підставі оцінки за універсальним рядом критеріїв, включаючи технологічні нововведення, комфорт, безпеку, керованість, паливну економічність, вплив на навколишнє середовище та загальну вартість володіння («total cost of ownership» - TCO).

Перші у галузі

«Компанія DAF перша серед виробників презентувала зовсім нове покоління вантажних автомобілів, розроблених з урахуванням нових європейських вимог до маси та габаритних розмірів», – розповідає Джаненріко Гріффіні, голова журі «International Truck of the Year». «В результаті ми отримали серію дуже ефектних вантажівок із відмінною аеродинамікою, що демонструють першокласну ефективність, безпеку та комфорт для водія. Нові XF, XG та XG⁺ забезпечують чудовий огляд завдяки великому вигнутому вітровому склу, низькій лінії бокового скла та спеціальному вікну огляду зони бордюру. Ці особливості у поєднанні з цифровою системою огляду, що замінила традиційні дзеркала заднього виду, і новою кутовою камерою забезпечують повний контроль зони навколо вантажівки та захист вразливих учасників дорожнього руху».

Справжнє командне досягнення

Престижна нагорода «International Truck of the Year 2022» була вручена Гаррі Уолтерсу, президенту DAF Trucks, який присвятив цю перемогу всім 12000 співробітників DAF по всьому світу. “Це унікальне досягнення стало результатом справжньої командної роботи! Нове покоління XF, XG та XG⁺ представляє найбільший інноваційний проєкт за всю більш ніж 90-річну історію нашої компанії. Воно втілило у собі різноманітні побажання та вимоги власників та водіїв вантажних автомобілів та наше чітке уявлення про майбутнє надійного та екологічного транспорту, і стало ще одним проривом у невпинній боротьбі за створення кращих рішень для транспорту. Ми перші та єдині серед виробників вантажних автомобілів зуміли реалізувати потенціал нових європейських вимог до маси та габаритних розмірів, створивши унікальну пропозицію для клієнтів. Добре бути першим – але краще бути унікальним».

Голова журі «International Truck of the Year 2022» Джаненріко Гріффіні підбив підсумок голосування: «Нове покоління DAF представляє серію високотехнологічних великотоннажних тягачів, що задають новий галузевий стандарт. Крім того, ці вантажівки орієнтовані на майбутнє, і є готовою енергоефективною платформою для нових поколінь альтернативних видів палива та силових ліній».

Truck Innovation Award 2022

Відмінним прикладом є новий XF з технологією водневого двигуна внутрішнього згоряння, який в даний час знаходиться у розробці у DAF і справив велике враження в ході демонстрації в жовтні на журі International Truck of the Year. У результаті інноваційна вантажівка DAF XF H2 була винагороджена «Truck Innovation Award 2022».

«Ця спеціальна нагорода наголошує на нашій філософії дослідження повного спектру технологій на шляху до декарбонізації транспортної галузі в наступному десятилітті, — коментує Рон Борсбум, виконавчий директор DAF з розробки. — Воднева технологія дуже перспективна, поряд з акумуляторними електроприводними рішеннями, які ми вже пропонуємо покупцям, і гібридними вантажівками, які сьогодні знаходяться в розробці. Почесна нагорода Truck Innovation Award 2022 також демонструє майбутні можливості для двигунів внутрішнього згоряння у зв'язку з появою на горизонті нових поколінь вуглецево-нейтрального палива. Важливо розуміти, що припинення використання викопного палива в жодному разі не означає автоматичної заборони двигунів внутрішнього згоряння, особливо у сегменті великотоннажних перевезень на далекі відстані».

Рон Борсбум додає: «H2-ICE дозволить використовувати у багатьох областях існуючу мережу заправних станцій. Також не слід забувати про те, що в Європі накопичено величезний обсяг знань та практичного досвіду застосування саме цієї технології».

Журі «International Truck of the Year» складається з 24 редакторів видань про комерційні автомобілі та старших журналістів, які представляють найбільші міжнародні ЗМІ.

Attachment MS-0019-21 New Generation DAF XF Hydrogen prototype honoured 2022 Truck Innovation Award + logo.jpg

Знайди найближчого дилера DAF