Четвер, 4 лютого, 2021 | Eindhoven

DAF ЗМІЦНЮЄ ПОЗИЦІЇ У 2020 РОЦІ


Завантажити

DAF знову став лідером з продажу на європейському ринку за підсумками 2020 року


У 2020 році компанія DAF Trucks посилила свої позиції на глобальному ринку комерційних вантажівок. Частина ринку в європейському великогабаритному сегменті (16 т +) зросла до 16,3%. Останнє покоління вантажівок було представлено в Тайвані та Бразилії, а також було оголошено про виробництво перших вантажівок з нульовими викидами CF Electric.

У 2020 році DAF передав власникам 37 580 вантажівок, тоді як загальний обсяг продажів в сегменті великогабаритних перевезень склав 230 400 вантажівок. Такі показники дозволили другий рік поспіль встановити рекордну ринкову частку 16,3% (в 2019 р частка DAF була 16,2%). У сегменті вантажівок середньої тоннажності (від 6 до 16 тонн) в Європі вдалося сумарно реалізувати 41 400 одиниць, а частина ринку у DAF в цьому сегменті склала 9,5% (в 2019 році: 9,7%).

Лідер у 6-ти європейських країнах

DAF зберіг перше місце на ринку великотоннажних вантажних автомобілів у Нідерландах (31,8%), Великобританії (31,6%), Польщі (23,7%), Угорщині (27,9%) та Болгарії (25,4%). Також в 2020 році компанія стала лідером у Португалії (21,8%). DAF займає перше місце у європейському ринку тягачів і є найуспішнішим іноземним брендом в Німеччині та Франції. Частина компанії в сегменті жорстких шасі для важких умов експлуатації збільшилася до 11,5%.

Продажі за межами Європи

У минулому році DAF продав 5 880 вантажівок за межами ЄС і було презентовано вантажівки останнього покоління в Тайвані (Euro 6) і Бразилії (Euro 5), а також на Близькому Сході і в Африці (Euro 3 й 5). 10 000-й вантажний автомобіль місцевого виробництва був переданий власнику в Тайвані, де DAF займає перше місце серед європейських виробників вантажівок для важких умов експлуатації. DAF також є лідером на ринку Ізраїлю та Білорусії.

Компанією DAF у 2020 році було продано більше 2 000 двигунів PACCAR провідним виробникам автобусів і спецтехніки по всьому світу.

"Рекорд за рекордом"

"У 2020 році було укладено рекордну кількість контрактів на ремонт і технічне обслуговування DAF MultiSupport, досягнули рекордних показників у продажів послуг PACCAR Financial і передали новим власникам рекордну кількість вантажівок DAF з пробігом, - розповідає Річард Цинк, член ради директорів і керівник підрозділів маркетингу і продажів. - Ми збираємося продовжувати зміцнювати свої позиції, тому спільно з дилерами ми працюємо над стратегічним розширенням нашої мережі, яка вже налічує більше 1 100 професійних дилерських центрів та сервісних станцій обслуговування. Наприклад, в минулому році наші незалежні дилери відкрили 45 нових центрів в Європі, Південній Америці, Азії та Африці ".

Лідер у сфері екологічної безпеки

Крім подальшого розвитку технологій двигунів внутрішнього згоряння DAF також інвестує у новітні технології акумуляторних і гібридних електроприводних силових установок, підтримуючи зниження викидів CO2 для підвищення якості повітря в містах. Клієнти DAF в рамках польових випробувань вже скористалися перевагами CF Hybrid з акумуляторною силовою лінією з нульовим рівнем викидів для міських перевезень і екологічним дизельним двигуном для таких маршрутів. Компанія DAF оголосила про випуск нову повністю електроприводну вантажівку CF Electric зі збільшеним запасом ходу 200 км. і недавно презентувала LF Electric з нульовими викидами і запасом ходу 280 км.

Готові до подальшого процвітання

У 2020 році компанія DAF випустила понад 37 600 тягачів CF і XF і майже 9 000 вантажівок LF. "Попит на вантажівки в Європі у другому півріччі збільшився паралельно з покращенням стану європейської економіки, - прокоментував Гаррі Уолтерс Президент DAF Trucks. - За прогнозами, європейський ринок вантажних автомобілів в 2021 році буде відновлюватися, а обсяг продажів складатиме від 250 000 до 280 000 вантажівок. Ми готові до подальшого зростання і продовжимо поставляти нашим клієнтам преміальну якість, виняткову паливну ефективність і неперевершений комфорт водія".

Знайди найближчого дилера DAF