П'ятниця, 5 травня, 2023 | Eindhoven

DAF ОФІЦІЙНО ВІДКРИВ ЗАВОД ЗІ ЗБИРАННЯ ЕЛЕКТРОВАНТАЖІВОК


Завантажити

Сьогодні Мікі Адріансенс, Міністр економіки та клімату Нідерландів, офіційно відкрив абсолютно новий завод зі збирання акумуляторних електровантажівок. Новий об'єкт було введено в експлуатацію на основному виробничому майданчику DAF в Ейндховені, Нідерланди, і сприятиме подальшому розвитку провідних позицій компанії в галузі екологічно безпечних транспортних рішень.

Новий завод зі збирання електровантажівок DAF займає площу 5000 квадратних метрів і включає дві складальні лінії для підготовки акумуляторних блоків, а також модуля електроприводу, що складається з переднього акумуляторного блоку, розподільної коробки високої напруги та електрифікованих допоміжних пристроїв. Ці ключові компоненти, а також електродвигун із вбудованою коробкою передач встановлюються на автомобіль на головній складальній лінії довжиною майже 150 метрів.

Акумуляторні електровантажівки останнього покоління

Компанія DAF побудувала завод для виробництва акумуляторних електричних вантажівок останнього покоління. Нові моделі DAF XD та XF Electric будуть доступні у різних конфігураціях. Вони працюють від електродвигунів PACCAR та оснащені від 2 до 5 акумуляторними блоками (від 210 до 525 кВт-год). Модульний підхід дозволяє точно адаптувати вантажівки до вимог і потреб клієнтів. Можливий повний запас ходу нових вантажівок досягає 500 км, що дозволяє досягти 1000 км пробігу на день із нульовим рівнем викидів при ретельному плануванні маршрутів та підзарядки. Завдяки швидкій зарядці потужністю до 350 кВт акумулятори можна зарядити до 80% лише за 45 хвилин. Виробництво вантажівок для перевірки якості ось-ось розпочнеться, а серійне виробництво заплановане на літо. DAF очікує, що в найближчому майбутньому виробництво збільшиться до декількох тисяч автомобілів на рік відповідно до зростання попиту на повністю електричні вантажівки.

Міністр: «DAF лідирує»

Мікі Адріансенс, Міністр економіки та клімату: "DAF вже багато років є провідним гравцем у виробництві вантажних автомобілів і зараз відіграє визначну та інноваційну роль у розробці електричних вантажівок. Важливим є перехід на більш екологічно чисті продукти та методи виробництва. Не лише для навколишнього середовища, а й для того, щоб Нідерланди зберегли свою перевагу над конкурентами. Цей новий завод із виробництва акумуляторних електричних вантажівок є яскравим прикладом таких амбіцій".

"Введення в експлуатацію нового заводу зі збирання електричних вантажівок DAF є ще однією важливою віхою на шляху до ще більш чистого майбутнього", — заявив Харальд Зайдель, президент DAF Trucks."Щоб підтримати наших клієнтів при переході на автомобільний транспорт з нульовим рівнем викидів, ми йдемо далі, ніж просто постачаємо найкращі у своєму класі повністю електричні автомобілі. Наш комплексний пакет включає широкий спектр рішень для зарядки, поради щодо планування маршрутів і зарядки, а також спеціальне навчання водіїв, щоб отримати максимальну віддачу від транспортних засобів.

фото2.jpg

Знайди найближчого дилера DAF