П'ятниця, 15 вересня, 2023 |

ACCELERA BY CUMMINS, DAIMLER TRUCK І PACCAR СТВОРЮЮТЬ СПІЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ДЛЯ РОЗВИТКУ ВИРОБНИЦТВА АКУМУЛЯТОРНИХ ЕЛЕМЕНТІВ У СПОЛУЧЕНИХ ШТАТАХ


Завантажити

6 вересня 2023 року, Колумбус, Індіана, США / Портленд, Орегон, США / Беллв’ю, Вашингтон, США – Accelera by Cummins, бізнес-підрозділ компанії Cummins Inc. з нульовими викидами , Daimler Trucks & Buses US Holding LLC  і PACCAR-DAF Trucks співпрацюють, щоб прискорити та локалізувати виробництво акумуляторних елементів і ланцюг постачання акумуляторів у Сполучених Штатах. Заплановане спільне підприємство вироблятиме акумуляторні батареї для електричних комерційних транспортних засобів і промислового застосування, створюючи в США дуже бажані робочі місця у висхідному секторі чистих технологій. Очікується, що загальні інвестиції становитимуть 2-3 мільярди доларів США для фабрики потужністю 21 гігават-годин (ГВт-год).

Компанії Accelera by Cummins, Daimler Truck і PACCAR-DAF Trucks будуть володіти кожна 30% і спільно контролювати спільне підприємство, яке спочатку буде зосереджено на сімействі літій-залізо-фосфатних акумуляторів (LFP) для комерційних акумуляторних вантажівок. Акумуляторні елементи LFP, вироблені спільним підприємством, зможуть запропонувати ряд переваг порівняно з іншими електрохімічними системами акумуляторів, включаючи нижчу вартість, довший термін служби та підвищену безпеку, без потреби в нікелевій та кобальтовій сировині. Компанії Accelera by Cummins, Daimler Truck і PACCAR-DAF Trucks очікують зростання попиту на акумуляторні технології протягом цього десятиліття, а клієнти в США отримають вигоду від сучасної спеціалізованої фабрики акумуляторних елементів. EVE Energy виступатиме технологічним партнером у спільному підприємстві з 10% власності та надасть свій найкращий у галузі дизайн акумуляторних елементів і ноу-хау (технології) виробництва. EVE Energy є світовим лідером у виробництві акумуляторних елементів LFP для автомобільної промисловості та є державною компанією на фондовій біржі Шеньчженя.

Це стратегічне спільне підприємство дозволяє його власникам створити необхідний масштаб для доступу до економічно ефективних та диференційованих технологій акумуляторних елементів, в кінцевому підсумку створюючи цінність для споживачів комерційних автомобілів у Північній Америці. «Ми несемо відповідальність за декарбонізацію методом, що найкращий для всіх наших зацікавлених сторін і планети. Це вимагає тісної співпраці з ключовими партнерами. Сьогоднішнє оголошення відображає цю дію. Ми не лише просуваємо ключове технологічне рішення для наших клієнтів, але й прискорюємо енергетичний перехід у Сполучених Штатах», – сказала Дженніфер Рамсі, голова та головний виконавчий директор Cummins.

«Наше бачення — це технологія акумуляторів найвищої якості місцевого виробництва, що використовується для покращення роботи наших клієнтів і допомоги їм у досягненні їхніх експлуатаційних та екологічних цілей», — сказав Престон Фейт, головний виконавчий директор PACCAR-DAF Trucks.

Мартін Даум, генеральний директор Daimler Truck, сказав: «Для Daimler Truck партнерство та сувора увага до витрат і розумного розподілу капіталу є ключовими важелями для досягнення успіху на шляху до сталого розвитку транспорту. Це заплановане спільне підприємство дає змогу отримати економію на масштабі більшу, ніж могла б отримати компанія Daimler Truck. Це ключовий елемент головоломки нашої стратегії – індустріалізації акумуляторів, що забезпечує доступ до потрібної технології виробництва акумуляторних елементів за прийнятною ціною».

Accelera by Cummins, Daimler Truck і PACCAR-DAF Trucks керують переходом сектору комерційних автомобілів на технології з нульовими викидами. Партнери зобов’язуються зменшити викиди вуглекислого газу відповідно до Паризької кліматичної угоди.

Угода підлягає певним умовам укладання та отриманню відповідного контролю за злиттям і регулятивних дозволів, включаючи подання добровільного повідомлення до Комітету з іноземних інвестицій у Сполучених Штатах.

###

Про AcceleraTM by Cummins:

Accelera by Cummins надає різноманітний портфель рішень з нульовим рівнем викидів для найбільш економічно важливих галузей світу, що дозволяє їм прискорити перехід до сталого розвитку майбутнього. Accelera, бізнес-сегмент компанії Cummins Inc., є одночасно постачальником компонентів та інтегратором, зосередженим на акумуляторах, водневих паливних елементах, електронних осях, тяговому приводі та електролізерах. Зараз Accelera працює в Північній Америці, Європі та Азії.

Cummins, світовий лідер енергетичних технологій, є корпорацією бізнес-сегментів, які доповнюють один одного, вони розробляють, виробляють, розповсюджують та обслуговують широкий спектр енергетичних рішень. У компанії Cummins з головним офісом в Колумбусі, штат Індіана (США), працює приблизно 73 600 співробітників, які прагнуть забезпечити квітучий світ. Вона має потужну мережу розповсюдження та підтримки у понад 190 країнах. У 2022 році компанія Cummins заробила близько 2,2 мільярда доларів на продажах у 28,1 мільярда доларів.

Щоб дізнатися більше про Accelera by Cummins, відвідайте accelerazero.com.

Про Daimler Truck

Daimler Truck Holding AG («Daimler Truck») є одним із найбільших у світі виробників комерційних автомобілів, який має понад 40 основних представництв і понад 100 000 співробітників по всьому світу. Засновники Daimler Truck винайшли сучасну транспортну галузь зі своїми вантажівками та автобусами добрих 125 років тому. Незмінні до сьогодення прагнення компанії спрямовані на одну мету: Daimler Truck працює для всіх, хто підтримує рух у світі. Його клієнти дозволяють людям бути мобільними та доставляти товари до місця призначення надійно, вчасно та безпечно. Для цього Daimler Truck забезпечує технологією, продукцією та послугами. Це стосується й переходу на водіння з нейтральним викидом CO2. Компанія прагне зробити екологічний транспорт успішним, маючи глибокі технологічні знання та чітке уявлення про потреби своїх клієнтів. Діяльність Daimler Truck структурована за п’ятьма звітними сегментами: Trucks North America (TN) з марками вантажівок Freightliner і Western Star і маркою шкільних автобусів Thomas Built Buses. Trucks Asia (TA) з торговими марками автомобілів FUSO, BharatBenz і RIZON. Mercedes-Benz (MB) з однойменною маркою вантажних автомобілів.

Автобуси Daimler (DB) з марками автобусів Mercedes-Benz і Setra. Новий бізнес Daimler Truck у сфері фінансових послуг (DTFS) становить п’ятий сегмент, асортимент продукції в сегментах вантажівок включає легкі, середні та важкі вантажівки для міжміських перевезень, перевезень, пов’язаних з розповсюдженням та будівництвом, а також транспортні засоби спеціального призначення, які використовуються переважно в муніципальному та професійному секторах. Асортимент автобусного сегмента включає: міські, шкільні, міжміські, туристичні автобуси та автобусні шасі. Крім продажу нових та вживаних комерційних автомобілів, компанія також пропонує післяпродажне обслуговування та запровадження рішень з технологій підключення.

Про PACCAR-DAF Trucks

PACCAR-DAF Trucks є світовим технологічним лідером у розробці, виробництві та підтримці клієнтів високоякісних легких, середніх і важких вантажівок під марками Kenworth, Peterbilt і DAF. Автомобілі PACCAR-DAF Trucks поєднують найсучасніші дизельні двигуни та силові агрегати з нульовим рівнем викидів з комплексними рішеннями для заряджання PACCAR-DAF Trucks та підтримкою у даній сфері. Компанія PACCAR-DAF Trucks також надає фінансові послуги та інформаційні технології, а також розповсюджує запчастини для вантажних автомобілів, що пов’язані з її основною діяльністю. Вантажівки преміального класу та транспортні рішення PACCAR-DAF Trucks рухають світ у краще майбутнє.

Знайди найближчого дилера DAF