Середа, 18 жовтня, 2023 | Eindhoven

DAF ПРЕДСТАВЛЯЄ ЦІЛИЙ РЯД ВДОСКОНАЛЕНИХ СИСТЕМ БЕЗПЕКИ


Завантажити

DAF Trucks ще більше вдосконалює і без того найкращі в галузі безпеку та комфорт водія в усіх моделях DAF нового покоління та додає повний набір нових передових систем допомоги водієві (ADAS) із заводу. Ці нові системи будуть стандартними для всіх моделей DAF XB, XD, XF, XG і XG+, випущених із січня 2024 року.

Удосконалена система екстреного гальмування (AEBS) останнього покоління оснащена як радаром, так і камерою для попередження вразливих учасників дорожнього руху попереду автомобіля. Додатковий радар встановлений для нової функції Drive Off Assist, виявляє та попереджає водія про наближення вразливих учасників дорожнього руху, коли вантажівка рухається на низькій швидкості. Реєстратор подій записує зображення та дані, коли активовано попередження про гальмування AEBS, а система DAF Side & Turn Assist сповіщає, якщо пішоходи, велосипедисти або транспортні засоби знаходяться в «мертвих зонах» транспортного засобу, в тому числі в задній частині причепа.

Крім того, кожна вантажівка нового покоління DAF буде оснащена Системою виявлення обмеження швидкості, яка інформуватиме водія про фактичне обмеження швидкості та попереджатиме у разі перевищення швидкості, а Система попередження про виїзд зі смуги руху допоможе уникнути небезпечних ситуацій, попереджаючи про ненавмисну зміну смуги руху.

Нова камера заднього виду показує, що відбувається в задній частині вантажівки на дисплеї, встановленому в кабіні. Асистент перемикання фар дальнього світла (опція) автоматично вимикає дальнє світло, коли інші транспортні засоби їдуть попереду або близько. Як продовження функцій попереднього покоління вантажівок DAF, сигнал аварійної зупинки попереджає інших учасників дорожнього руху за допомогою аварійних вогнів, коли вантажівка різко знижує швидкість.

Крім того, з’явилися нові функції, які ще більше підвищують безпеку водія. Система DAF Drowsiness Detection оцінює пильність водія та попереджає, коли потрібна перерва. Вантажівки будуть підготовлені до встановлення пристрою Alcohol Interlock, який вимагає негативного результату тесту на алкоголь перед тим, як можна буде запустити двигун.

Патрік Дін, член правління та головний інженер DAF, зазначив: "DAF є лідером у сфері систем пасивної та активної безпеки. Ми забезпечили неперевершений прямий та непрямий огляд, чудову міцність кабіни та найкращу в своєму класі ергономіку, тепер у поєднанні з повним набором нових вдосконалених систем допомоги водієві, щоб ще більше посилити наше лідерство у сфері безпеки. Це надзвичайно важливо не лише для власника та водія нашої серії моделей DAF нового покоління, але й сприяє безпеці всіх інших учасників дорожнього руху. Оскільки нова технологія стає стандартом із січня, ми, безсумнівно, встановлюємо новий стандарт у галузі з точки зору безпеки".

Знайди найближчого дилера DAF