Четвер, 6 лютого, 2020 |

ВИСОКІ РЕЗУЛЬТАТИ DAF У 2019 РОЦІ


Завантажити

Другий за величиною показник частки ринку за всю історію компанії

2019 рік став успішним для DAF Trucks. Частка ринку 16,2% в сегменті великотоннажних автомобілів (16+ тонн) дозволила DAF увійти до першої трійки найбільших виробників в Європі. DAF у сегменті малотоннажних перевезень зросла з 9,0% до 9,7%. "Комбінація першокласних вантажівок і сервісу з високопрофесійною дилерською мережею дозволила нам зайняти сильні позиції для подальшого зростання", - коментує Гаррі Уолтерс, президент DAF Trucks.

У 2019 європейський ринок в сегменті 16+ тонн склав 320 000 автомобілів, що приблизно відповідає обсягу позаминулого року. "Сприятлива економічна ситуація в Європі в минулому році забезпечила високий попит на вантажоперевезення, і тим самим на нові вантажні автомобілі, - розповідає Гаррі Уолтерс. - Наша частка ринку великотоннажних автомобілів складає 16,2% - це другий за величиною показник за всю історію DAF".

Лідер ринку в 6 європейських країнах

DAF як і раніше залишається лідером ринку в сегменті великотоннажних автомобілів в Нідерландах (31,8%), Великобританії (29,4%) та Польщі (22,0%), Угорщині (23,8%). У 2019 автомобілі з Нідерландів також завоювали лідерство на ринку Бельгії та Люксембургу (19,4%) та Болгарії (23,6%). У Чехії, Литві та Греції DAF зайняв перше місце по продажах великотоннажних тягачів, а у Франції - друге, ставши найпопулярнішим імпортним брендом. 

Значне збільшення частки ринку в сегменті 6-16 тонн 

Європейський середньотоннажний ринок (6-16 тонн) в минулому році зріс з 51900 до більш 53600 автомобілів. Частка ринку DAF збільшилася до 9,7% (у 2018 році: 9,0%). DAF є лідером на ринку в сегменті середньотоннажних автомобілів у Великобританії (34,8%) і найбільш продаваним європейським брендом в Ірландії (19,1%). 

Продовження зростання за межами Європи 

DAF продав 7900 вантажних автомобілів за межами Європи. Компанія представила нове покоління автомобілів класів Euro 5 і Euro 6 в Росії, Білорусі, Україні, країнах Латинської Америки, Австралії та Нової Зеландії.

У Тайвані DAF залишається лідером в сегменті великотоннажних автомобілів серед європейських брендів. У Південній Африці продажі виросли більш ніж на 20%. Також було запущено виробництво універсальних автомобілів DAF CF в Бейсуотер (Австралія) на заводі материнської компанії PACCAR. Було продано більше 3000 двигунів PACCAR провідним виробникам міських і туристичних автобусів та спеціалізованих транспортних засобів по всьому світу. 

"Рекорд за рекордом" 

"У 2019 ми продали рекордну кількість контрактів на ремонт і технічне обслуговування DAF MultiSupport, поставили систему онлайн-управління DAF Connect рекордній кількості клієнтів і передали новим власникам рекордну кількість автомобілів DAF з пробігом, - розповідає Річард Зінк, член ради директорів і керівник підрозділів маркетингу і продажів. - У нас досить амбітні плани, тому ми спільно з дилерами працюємо над стратегічним розширенням нашої мережі, яка вже налічує більше 1100 професійних дилерських центрів і сервісних станцій. Наприклад, в минулому році ми заснували власний дилерський центр на північ від Парижа, а наші незалежні дилери відкрили в цілому 50 нових дилерських представництв в Європі, Південній Америці, Азії та Африці ". 

Готові до подальшого зростання 

У 2019 було виготовлено 52746 автомобілів серій CF і XF і 11344 автомобілів серії LF. "Попит на вантажні автомобілі в Європі залишається високим завдяки стабільному економічному зростанню, - пояснює Гаррі Уолтерс. - Ми очікуємо, що 2020 рік також буде сприятливим для європейського ринку комерційних автомобілів, хоча і менш успішним ніж 2019 рік. Обсяг ринку, за прогнозами, складе 260000-290000 вантажівок. і ми теж готові до подальшого зростання в усіх аспектах - ринкова вартість, надійність, низькі експлуатаційні витрати і високий рівень комфорту для водіїв наших фантастичних автомобілів. Більше того, наш універсальний асортимент тягачів і спеціалізованих вантажівок пропонує індивідуальні рішення для будь-яких транспортних завдань ".

Знайди найближчого дилера DAF